Atelierul Nesupuselor la Centrul de Teatru Educațional Replika

2018-11-29T20:58:17+00:00

Ce faci când cei din jur decid că e interzis să-ți urmezi visul?
Când îți lipsesc câțiva… centimetri pentru a deveni actriță?
Când regulile baletului clasic te strâng ca un costum prea strâmt?

Autoarea Adina Rosetti a discutat, pe 20 noiembrie, începând cu ora 18.00, cu copiii despre câteva din femeile nesupuse din artele spectacolului: Lucia Sturdza Bulandra, Alexandrina Halic, Lizica Codreanu, Miriam Răducanu.

Poveștile au fost urmate de exerciții libere de improvizație teatrală, realizate împreună cu Mihaela Rădescu, actriță, si Mihaela Michailov, dramaturgă.

“Marți seară am aflat ce înseamnă să fii un copac. Sau un nor. De ce numele sunt importante și cum șerpuiește genealogia pe linie maternă, mereu legată de numele tatălui sau al soțului. Cum arăți că ești curajos atunci când cei din jur cred că îți lipsește ceva. Și cum îți lași corpul liber să simtă muzica. Toate acestea au fost exerciții de improvizație pentru copii concepute de minunatele Mihaela Michailov și Mihaela Rădescu de la Centrul de Teatru Educațional Replika și inspirate de povești ale unor nesupuse din volumul 1 al cărții: Miriam Răducanu, Lucia Sturdza-Bulandra, Alexandrina Halic, Lizica Codreanu. A fost un atelier spectaculos. :)” (Adina Rosetti)