Lansarea NESUPUSELE, marți 6 noiembrie, la Institutul Francez

2018-11-07T12:36:17+00:00

Marți, 6 noiembrie, a avut loc la Institutul Francez lansarea proiectului NESUPUSELE, în prezența celor cinci autoare Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan, Laura Grünberg, Cristina Andone, a ilustratoarei Cristiana Radu și a Nesupuselor Alina Șerban, Mihaela Miroiu, Ștefania Mihăilescu, Ruxandra Mateescu, Andreea Cionca Anghelof și Nicoleta Bițu.

NESUPUSELE este un proiect al De Basm – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți, care propune o recuperare cultural-istorică a 100 de personalităţi feminine (individuale sau colective), care sunt prea puțin sau chiar deloc cunoscute de către tânăra generaţie.

Recuperarea este inedită din mai multe puncte de vedere. Proiectul debutează cu o platformă online, www.nesupusele.ro, cu primul volum al cărții 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă și cu Atelierele Nesupuselor, o serie de workshopuri pentru copii și adolescenți, susținute de autoarele cărții în toată țara.

Primele 500 de exemplare din cartea 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă, volumul I, vor fi donate bibliotecilor din întreaga țară și copiilor din medii defavorizate, cu sprijinul partenerilor De Basm, precum Biblioteca Metropolitană, EduCab, The Social Incubator, Agenția Împreună sau EștiPovești.

Pe când publicăm acest articol, vestea se duce în toată țara prin Atelierele Nesupuselor astfel încât poveştile din carte să ajungă la cât mai mulţi copii. Autoarele poveștilor au ajuns deja sau vor ajunge curând în București, Brașov, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Vânătorii Mici-Giurgiu, Răcari-Ialomița, Constanța și Piatra-Neamț.

Mulțumim tuturor care au făcut posibil ca ideea Nesupuselor să prindă viață și aripi!

Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Cultelor în cadrul manifestărilor dedicate celebrării Centenarului.

Partener principal: Editura Univers

Cu sprijinul Institutului Francez

Parteneri media: Radio România Cultural, Școala 9, Scena 9, ELLE

Parteneri: Da’De Ce, Roata Mare, SuperEroi printre noi, Societatea de analize feministe ANA, Ești Povești

Graphic design: Faber Studio – Ioan Olteanu, Radu Manelici, Dinu Dumbrăvician, Adelina Butnaru

Lansarea, în mai multe imagini și mai puține vorbe: