Câteva gânduri din Argeş. Frumoasă ţară avem. Zona Câmpulung este o minune. Am fost pe urmele lui Petre Ţuţea şi Ion Chelcea (Boteni), am văzut parcuri goale costisitoare făcute de Udrea (Vlădeşti), am aflat că Hârtieşti chiar vine de la “oamenii cu hârtii” care îşi revendicau pământurile la muntele Athos.
Am descoperit nesupuse: tanti Justina (Floarea Mamolaru) din Vlădeşti. I-a spus soţului că trebuie să facă o cameră în pod pentru fân şi porumb dar de fapt şi-a făcut acolo un mic muzeu de costume populare de o mare valoare. În fiecare săptâmână merge la biserica îmbrăcată din cap până în picioare în straie tradiţionale. La Hârtieşti, Valeria Pravăţ, fostă profesoară de istorie a scris singura monografie a comunei.
Cât despre ateliere,
cu se să încep? Realmente s-a plâns cu gândul la mame plecate la muncă, melodia Mariei Tănase a fost cântată de o minune de fetiţă, i-am intrebat dacă ştiu ce este un ONG şi rapid mi s-a spus – Sigur, înseamnă “Oh my God”, iar cea mai tare urare pentru o casnică dragă a fost “îi doresc… spor la treabă”.
Sunt vise frumoase printre aceşti copii conectaţi destul de bine cu ajutorul tehnologiei la tot ce se întâmplă (felicitări programului BiblioNet). În Hârtieşti fetele au rămas după atelier să repete coregrafia unui dans modern descărcat de pe internet, La Vlădeşti am primit indicaţii rapide despre cum să înregistrez şi să filmez de la un puşti, iar la Boteni câţiva au rămas să continue nu ştiu ce joc nou pe computer.
Revenită din Caravana Nesupusele (Argeş) încep cu sfârşitul, Mulţumesc celor 4 bibliotecare de basm: Steluţa Juganaru,Izabela Iarca, Florina Pătru, Mihaela Dediu. Dedicate, implicate în viaţa copiilor care le calcă pragul, formatoare de caractere, gazde impecabile nu doar formal dar şi uman. Au avut grijă de copii şi de mine aşa cum doar femeile ştiu să o facă! Sper să mai avem ocazia să lucrăm împreună.