Caravana Nesupusele

Oameni, întâlniri și cifre: sute de kilometri, peste o mie de copii, o carte ca pretext, alte cărți de citit și de povestit, caiete de basm, povești, multe povești, Nesupuse peste tot, se contopesc acum poveștile audio ale experiențelor de viață trăite în nouă mini caravane regionale și 41 de ateliere (39 ateliere derulate în 36 de sate și orașe mici, din zone defavorizate cultural, un atelier bonus în București de 1 iunie la Rezidența Scena9-BRD și un atelier-întâlnire la Școala gimnazială 5 din București).

0
Ateliere
0
Copii
0
KM

Caravana Nesupuselor” este un mic proiect cultural, dar care sper să dea naștere unui proiect de amploare națională. Copiii au nevoie să fie ascultați, poveștile au nevoie să fie citite, iar societatea noastră are nevoie de o supradoză de cultură!

Iulia Iordan

Infinite istorii locale împletite în vorbă domoală. (…) o halcă de Românie derulată în mersul mașinii și al gândurilor neliniștite (…).. Bucăți de puzzle care așteaptă clipa în care o ceva să le unească, bucată cu bucată, într-o poveste coerentă. O poveste despre ce?

Victoria Pătrașcu

Podcasturi

Vă invităm să ascultați cele cinci povești audio ale Caravanei NESuPUSELOR!

Traseul Caravanei

Caravana NESuPUSELOR a plecat la drum pornind de la o nevoie. A mers acolo unde copiii nu au acces la cultură, unde tinerii nu merg la cinematograf, la teatru, la expoziții sau la concerte de muzică.  Acolo unde până și cărțile ajung cu greu, iar singurele informații cu potențial cultural ar putea veni din mediul online sau de la televizor.

Vlădeşti, Aninoasa, Hârtieşti, Boteni, Slănic-Moldova, Târgu Ocna, Blăgești, Mircea Vodă, Gemenele, Valea Cânepii, Medgidia, Mangalia, Năvodari, Ovidiu, Mihăilești, Găujani, Clejani, Gostinari, Giurgiu, Botoroaga, Izvoarele, Tătărăștii de jos, Troianul, Roșu-Ilfov, Pietrari, Amărăşti, Valea Mare, Râmnicu-Vâlcea, Glăvile, Biertan, Merghindeal, Avrig, Săcădate, Cisnădie,  Naruja, Vidra sunt cele 38 de sate și orașe mici vizitate în mai și iunie 2019 de către autoarele NESuPUSELOR.

Ghid de Nesupunere Creativa

Lecții de Nesupunere

Poveștile pot fi spuse și pot fi ascultate. Important este ceea ce ne rămâne după ce am aflat o poveste, lecția pe care o lasă înscrisă în noi. Cum putem să – i învățăm pe copii că nesupunerea nu e neapărat un lucru rău?

O putem face aducând în clase poveștile Nesupuselor, 100 de românce care au schimbat lumea. Lecții de nesupunere va oferă cinci posibile scenarii didactice construite pe baza poveștilor din cartea Nesupusele – 100 de femei pentru 100 de ani.