Autoare:
Adina Rosetti este jurnalistă, scriitoare și, nu în ultimul rând, mama Clarei și a lui Anton. A publicat mai multe volume de proză pentru copii și adulți. Îi plac marea, dragonii, zilele de poimâine și vorbitul aiurea-n tramvai.
Victoria Pătrașcu a condus, până la șase ani, Țara Dinspateleblocului. În prezent locuiește în propria-i imaginație. Când se teleportează în București, îi place să se plimbe cu tramvaiul, să tragă cu urechea la ce spun oamenii și să scrie povești
Iulia Iordan este scriitoare, educator muzeal și curator. Petrece mai mult timp printre copii decât printre adulți… din principiu.
Laura Grünberg este scriitoare pentru copii mici, dar mari, și pentru oameni mari, dar mici. Atunci când nu scrie despre gânduri strănutate, pene de curent sau pârși, predă sociologie la facultate, joacă tenis, se bucură de fiecare reușită a băiatului ei.
Cristina Andone este scriitor, trainer de creativitate și ronțăitor de mere. Cărțile sale, Povești din Pădurea Muzicală, vândute în 125.000 exemplare, își propun să-i familiarizeze pe copii cu muzica clasică. De curând Cristina a lansat Plec, un roman despre cum să-ți dai demisia dintr-o corporație.
Ilustratoare:
Sorina Vazelina este un soi de designer grafic, rătăcitor prin ținuturile ilustrației, cu centură kaki în benzi desenate.
Zelmira Szabó este ilustratoare și scenograf, dar cel mai bine ar combina cele două meserii. Când ilustrează o carte, se bucură de orice cuvânt din povestea scrisă. Le învârte, le încearcă, le pipăie, până află din ce sunt făcute. Ca și mai demult, în copilărie, îi place să se joace cu diferite materiale și texturi; se bucură de mici detalii ascunse în bogăția lumii.
Maria Surducan lucrează ca ilustrator, autor și scenarist de bandă desenată în studioul său din Cluj-Napoca. Lucrările ei includ proiecte de publicitate, romane grafice și cărți ilustrate.
Ileana Surducan lucrează ca artist freelancer în domeniul ilustrației și al benzii desenate. Lucrările ei traduc experiențe personale în povești universale. Indiferent de subiectul ales, umorul și spiritul ludic sunt ingrediente nelipsite. A publicat romane grafice, a ilustrat cărți pentru copii și a participat la diverse antologii de bandă desenată, în țară și în străinătate.
Cristiana Radu a ilustrat până acum circa 20 de cărți pentru copii, multe dintre ele premiate. Desenul e modul preferat de a spune povești. Explorează cu aceeași plăcere povești contemporane, lumea basmului sau tradiția populară.
Annabella Orosz lucrează ca artist, ilustrator freelance. Călătorește mult și este mare colecționară de cărți frumoase cu povești fermecătoare. Inspirația ei vine din parfumuri rare. În concepția ei orice parfum este un portal către locuri, timp și experiențe interesante.
Andrea Kürti ilustrează cărți pentru copii. Ilustrațiile ei au apărut pe puzzleuri, pe agende, pe diafilm și în spectacole de teatru.
Ágnes Keszeg desenează ziua cu fiicele ei, iar noaptea pentru cărți de copii, reviste de modă sau pentru colecțiile ei de eșarfe. Când nu desenează, se joacă cu păpuși și coase haine de păpuși pentru păpuși de porțelan sau de jucărie.
Oana Ispir este ilustrator freelancer în cea mai mare parte a timpului și explorator în lumea desenelor textile. A publicat lucrări în domeniul ilustrației de carte și a făcut design de jocuri și jucării.
Livia Coloji ilustrează cărți, ambalaje, afișe și jucării de mai bine de zece ani și realizează serii mici de produse ilustrate de aproape trei. Locuiește în Timișoara și lucrează, alături de alți doi colegi, într-un artist-run-space pe nume Balamuc.
Maria Brudașcă desenează de la doi ani tot ce i se pare interesant. Lucrează ca artist freelancer în domeniile ilustrației, designului grafic, animației și performance-ului.
Cristina Barsony este ilustrator freelancer și, când nu desenează, modelează în porțelan. Ascunde pe unde merge câte un film foto și recent are o obsesie cu stampele japoneze.
Design & DTP:
Echipă proiect:
Project manager: Clara Trăistaru
Comunicare & PR: Roxana Crișan